top of page

Lærlinger i Forsvaret

Instagram - @laerlingeriforsvaret


(trykk på bilde for å følge @laerlingeriforsvaret)


Hei!

Vi er to administratorer som drifter «LærlingeriForsvaret» Instagramkontoen foreløpig!

Hensikten med denne kontoen er å vise dere utad om hvordan det faktisk er å være lærling i Forsvaret. Vi har lærlinger rundt om i hele Norge som arbeider med mye spennende i 30 ulike lærefag! Vi ønsker å trygge ungdommer på hva det innebærer å være lærling i de ulike fagene, lærlingene vi har i Forsvaret skal derfor formidle selv via kontoen om deres hverdager på arbeidsplassen sin. Vi ønsker også spørsmål i DM med henvendelser som ungdommer og foreldre lurer på (her er det lav terskel). Her kan man spørre om alt fra lærlingeordningen i Forsvaret (goder etc), sesjon, annen utdanning osv. Vi har satt opp brukeren for å informere og vise frem realiteten om det å være lærling i Forsvaret.


Litt om Erica Eide (19) fra Bergen:

Kort om bakgrunn:

Vg1 service og samferdsel og Vg2 salg, service og sikkerhet på Metis Videregående skole i Bergen. Så fort jeg fullførte Vg2 ble jeg bosatt i Bardufoss høsten 2019.

Nå jobber jeg til daglig på Opplæringskontoret for Forsvaret avd. Bardufoss som 2 års militær lærling (midlertidig ansatt) Jeg tar fagbrev i kontor- og administrasjonsfaget til våren 2021, det er en bred læreplan jeg skal gjennom og med mye spennende som jeg skal kunne til fagprøven.


Arbeidsoppgaver:

- Arrangering av konferanser, arbeidsmøter og andre fagsamlinger

- Holder kurs for Forsvarets ansatte knyttet til lærlinger og verktøy vi bruker

- Administrativt arbeid for lærlingene i Nordland, Troms og Finnmark (arbeidsavtaler, lærekontrakt etc)

- Bearbeider læreplaner for avdelingene ved behov

- Besvarer henvendelser på Mail og tlf - Rekrutteringsoppdrag knyttet til lærlingeordningen i Forsvaret

- Andre tjenestereiser rundt om i landet ved behov (konferanser, kurs, rekruttering)

- Står ansvarlig for opplæring av 1 års lærlingen min - Melder lærlinger opp til fagprøve

- Arbeider med tilskuddsrapporter som sendes ut til avdelingene som har lærlinger i Nordland, Troms og Finnmark

- Som lærling på Opplæringskontoret for Forsvaret fungerer jeg som ett bindeledd mellom fylke, lærebedriften og selve lærlingen

- Andre oppdrag som at jeg har fått støttet på er FOS (Forsvarets opptak og seleksjon) og Ung Mentor for Sjef FPVS (Forsvarets personell- og vernepliktssenter)Litt om Nathalia Sokolinski (19) fra Tromsø:

Bakgrunn: Vg1 service og samferdsel, og Vg2 salg, service og sikkerhet ved Breivang Videregående Skole i Tromsø. Allerede i 10 klasse var målet om læreplass i Forsvaret satt. Jeg søkte meg til Service og samferdsel med mål om å gjennomføre læretiden min i Forsvaret. På vg2 fikk vi besøk av lærlinger i kontorfaget fra Forsvaret, som informerte om nettopp det å være lærling i Forsvaret. Jeg var desto mer bestemt på at det der hadde jeg også lyst til å gjøre. Senere på vg2 ble jeg kalt inn på sesjon ved Harstad sesjons sentret, jeg gjennomførte en bra sesjon og var tydelig med hva jeg ønsket.


Arbeidsoppgaver:

I dag er jeg 2 års militær lærling ved rekruttering og seleksjons senteret i Nord-Norge. Jeg tar samme som Erica, fagbrev i kontor og administrasjonsfaget våren 2021. Læreplanen er bred, og det er mange områder som én skal innom før en fagprøve. Rekruttering og seleksjons sentret i Nord-Norge har ansvar for sesjon og rekruttering i Troms, Finnmark og Nordland.

Til daglig jobber jeg med planlegging og organisering av sesjon, og rekruttering/skolebesøk. Det blir gitt mye ansvar og tillit til lærlingene her. Jeg har i løpet av min læretid vært i store deler av Finnmark, Troms og Nordland. Der jeg har drevet med både rekruttering i form av utdanningsmesser og skolebesøk, samt sesjon av ungdommer. Jeg kan derfor svare på det meste som omhandler sesjon og mulighet i forsvaret, enten det er utdanning eller vanlig førstegangstjeneste.

 

Ønsker dere å vite mer, eller har spørsmål ang det å være lærling i Forsvaret? Da råder vi dere til å ta kontakt med Erica og Nathalia via instagram @laerlingeriforsvaret :)


Se også denne linken:

コメント


bottom of page