top of page

Første treningshelg med Innstatsstyrken

Oppdatert: 2. mai 2019

Det er 5 år siden jeg var inne til førstegangstjeneste som MEDIC i Bardufoss og i fjor vår bestemte jeg meg for å søke innstatsstyrken i Heimevernet, og angrer ikke et sekund på det.

I helgen var jeg på min første øvelse med tropp 3 i innsatssstyrken Polar Bear IV. Jeg var på opptak for et år siden, hvor vi har hatt mange helger med forskjellige opptaksmoduler for å komme dit vi er nå. Vi har hatt fokus på egne ferdigheter innenfor stridsteknikk, skyting, SIBO, sanitet og mye mer. Det har vært et utrolig lærerikt år! Nå har vi endelig blitt plassert i lag og tropp og første treningen var nå i helgen. Vi har hatt fokus på stridsteknikk, og å bli bedre kjent med tropp og laget i forskellige stridssituasjoner. Min funksjon i laget er geværsoldat og medic i lag. Ettersom at min stilling tidligere har vært medic, så var det naturlig at det ble mitt ansvarsområde i laget.
Vi startet helgen med en rolig 5km med troppen, kts (klar til strid). Første natt lå vi på kasserne, ellers så etablerte vi leir resten av dagene. Første natten i telt ble veldig våt etter en hel dag og natt med regn, ellers så har vi hatt strålende sol resten av helgen! Vi avsluttet helgen med vårt første oppdrag/ tropps angrep! Veldig gøy å se resultater på egen læring og å se hvor langt vi har kommet på kort tid! oppdraget gikk ut på å "ta bygg/område" og sikre. SIBO (Strid i bebygd område).
Helgen var super og var gøy å bli bedre kjent med lag og tropp! Utrolig fornøyd med helgen, og gleder meg allerede til neste øvelse!


/Jennie-Lovise


Comments


bottom of page