top of page

En vanlig dag i førstegangstjenesten


En vanlig dag i førstegangstjenesten

Soldatene svarer på spørsmålet: Hvordan ser en vanlig dag i førstegangstjenesten ut for deg?


@Annaeid

Hei! Heter Anna  og er vaktsoldat i Luftforsvaret på Rygge.  En dag som vaktsoldat er aldri lik, det skjer noe nytt og spennende hver dag. Det er en 3-1 turnus her, så er 2 uker på vakt, 1 uke utdanning/felt og 1 uke perm! I vaktperioden har man vakt fra 8-20 eller 20-8. I løpet av vakta på 12 timer står man i hovedporten/andre stillinger, går patruljer, kjører patruljer/låserunder, heiser/senker flagg, sitter i opsen (operasjonssentralen) og følger med på alarmer og overvåkningskameraer, og resten av tiden har du QRF. QRF (quick reaction force) er de timene du har «fri» til å spise, trene, slappe av osv, med mindre det skjer noe. De timene drar man også på alarmer, utrykninger og andre ting som skal fikses på short notice! Dagene på vakt går kjempefort og jeg koser meg veldig her.

@mai.elise

Ferdig med førstegangstjenesten for lenge siden. Nå er det HV som gjelder. Ble innrullert i HV i 2014, og vært innom to områder så langt. Gleder meg til det blir storinntrykk av jenter i HV også. Som regel er vi kanskje max 4-5 damer totalt på en øvelse, så det skal bli kjekt med fler.


@theamyrbraten

En vanlig dag som musikkgardist i 3. Gardekompani (HMKG) er en FYFO økt om morgenen før vi har to timer musikkøvelse, etter lunsj har vi som regel 3 timer SLO og etter middag har vi ofte 3 til. Men en vanlig dag for oss kan også inneholde en vaktparade i Karl Johan der vi følger vaktstyrken opp til slottet, eller en drilloppvisning på ett eller annet arrangement. I enkelte helger spiller vi også konserter her og der

@sofiedalland

Sanitetsassistent(pille), KV Nordkapp.

Dagene om bord som pille på Kystvakten er veldig varierte og kjekke! Noen dager er det havariøvelser, brannøvelser og mann over bord-øvelser som hele mannskapet er med på, da er vår rolle i saniteten å behandle de skadde som kommer i løpet av øvelsen, da er det alt fra 1-4 markører. Andre dager er det undervisning for sanitetslaget, som består av kokkene og sterridsene om bord. Ellers er vi alltid tilgjengelig for de som enten blir syke eller trenger medisiner eller smertestillende, vi har også ofte kontakt med lege for å enten få delligering til å gi medisiner eller for veiledning hvis noen skulle skade seg eller blir syk. Vi har også ansvar for at alt er ryddig og som det skal være på legekontoret, telling av medisiner og utstyr, passe på når mannskapet skal ta vaksiner og bestilling av tannlegetimer. Så veldig mye forskjellig og spennende å være med på og passer for de som liker å ta ansvar og som er interessert i sanitet!



@trinerassen

8-16;00 jobb, mye med administrativt på kontor, og jobber med en del mannskaper. Gjør som regel det administrative som troppbefal videre sender til høyere nivå (STAB). Er kontor lærling på Akershus Festning Oslo



@rikkestolan

Assistent i Cyberforsvaret, base Jørstadmoen. Har en veldig innholdsrik og annerledes førstegangstjeneste hvor vi hjelper alle avdelingene i Cyberforsvaret. Det vi gjør er blant annet disponering av parkering, leverer til møter, transporterer og henter varer og folk, samt å støtte leiren med alle mulige event og øvelser. Veldig spennende og variert tjeneste! Er også med i grønnuker hver mnd, Og ellers samarbeid med de andre assistentene.  får møte mange ulike mennesker med ulike grader, dette er veldig spennende.



@adis99

Hei! Eg er på Ørland i Maskin og konstruksjon/ingeniør. Vi er 12stk på troppen men bare tre jenter, vi er dei første jentene som noken gong har vore i denna troppen Ein vanlig dag for oss er for det meste anleggsarbeid. Til no har vi fått maskinkurs og lastebillappen, vi er og fira stk som har fått lastebil med hengar der to av oss er jenter.



@theamyrbraten 

Musikkgardist I HMK 3. Gardekompani.

En vanlig dag : Fyfo-musikkøvelse-6t SLO


Soldat svarer på vanlig dag i rekrutten:

Revelje-inspeksjon-sanitet-våpen-sanitet-sanitet


Grafisk på Bardufoss

Skriver ut bøker og designer postere osv. Er man kreativ så er det en veldig bra jobb.

Takk for svar! Flere som vil dele sin hverdag i førstegangstjenesten? Send oss PM på insta :)

2 months ago#jenteriforsvaret



bottom of page