top of page

10 spørsmål med soldaten Del 2


Oda Solum Digre

Vakt og sikring / Luftforsvaret


1)Hvor tjenestegjør du?

Jeg tjenestegjør i Bodø


2)Hvordan ser en vanlig mnd ut for deg?

En vanlig måned for meg består av en uke med utdanning, to uker på vakt, så en uke perm


3)Hvordan opplevde du rekruttperioden?

Jeg opplevde rekrutten som noe av det beste jeg har vært gjennom, man lærer så mye om seg selv på de 8 ukene, både hvordan kroppen reagerer i mange nye og forskjellige situasjoner, samtidig som man lærer seg å være takknemlig for de minste tingene.


4)Hva er ditt beste minne så langt i tjenesten ?

Jeg tror mitt beste minne er fra den avsluttende øvelsen på rekrutten, så bra som laget mitt samarbeidet å vi hadde så fint vær hver dag, der og da hadde jeg hatperioder, men når jeg tenker på det i ettertid så var det så lærerikt og spennende.


5)Videre utdanning i Forsvaret, noe for deg?

Jeg har vurdert videre utdanning, men jeg får se etter jeg er ferdig som lærling


6)Hva har du lært eller lærer du under utdanningen?

Under utdanning så lærer vi mye forskjellig, vi kan ha fyfo, ut på øvelse, eller dager relatert til vakt


7)Hva syns du er mest utfordrende?

Det jeg har opplevd som mest utfordrende er vel alle de nye inntrykkene, alle nye folka og nye steder, men jeg vil og si det har vært noe av det beste


8)Hvordan har det gått med fysiske tester og følte du at du var godt nok forberedt?

Det har gått bra med de fysiske testene, jeg syns selv jeg kunne vært bedre forbredt, men det er noe som har bygget seg veldig opp både i og etter rekrutten.


9)Har du noen gode tips og råd til jenter som skal i førstegangstjenesten?

Jeg vil anbefale å trene seg opp med å gå en del med sekk før man drar inn og generelt kjernemusklatur og jeg kan og anbefale å søke tjenestested som er helt nytt for deg


10)Har du lært noe nytt om deg selv etter eller i tjenesten?

Jeg har lært ekstremt mye om meg selv, jeg har lært at jeg er sterkere enn jeg tror selv og at når man tror man ikke kan gi mer så kan man oftest det


instagram: @odadigre
 

Emilie Høgberg Pedersen /

Idrettssoldat i Luftforsvaret


1)Hvor tjenestegjør du?

Jeg tjenestegjør på Rygge militærleir som idrettssoldat!

2)Hvordan ser en vanlig mnd ut for deg?

En vanlig måned for meg er 18 dager på leiren med jobbdag fra sirka 08:00 - 20:00, så 8 dager perm etterfulgt av 5 dager i karantene på leir med korona test.

3)Hvordan opplevde du rekruttperioden?

Jeg syntes rekruttperioden var utrolig bra! det var morsomt å teste seg selv på nye måter, lære nye ting og få en helt annen hver dag! Det er mange ting ifra rekrutten som f.eks nye utfordringer hver dag som jeg savner i hverdagslivet i militæret nå.


4)Hva er ditt beste minne så langt i tjenesten ?

Vinter felt må være det beste, man fryser hele tiden men de stundene hvor man sitter rundt multifuelen eller rundt bålet for å varme seg så er det helt sinnsykt bra stemning. Og selvom man er sliten så merket jeg et enda bedre samhold og enda bedre stemning enn jeg har gjort i felt tidligere, så det er virkelig minner jeg kommer til å ta med videre!


5)Videre utdanning i Forsvaret, noe for deg?

For øyeblikket, ikke egentlig ettersom jeg allerede har skoleplass men hvis det hadde dukket opp en super kul stilling så kanskje;)


6)Hva har du lært eller lærer du under utdanningen?

Under utdanning så lærer vi alt ifra hvordan man skyter med HK416 og Glock, sanitet, til rettighetene man har som soldat, hvilke valg man tar som soldat, og hvordan man fungerer som soldat og i en tropp. Det er ekstremt mye spennende og interessant som du kommer til å sette deg inn i!

7)Hva syns du er mest utfordrende?

Det som er mest utfordrende nå for min del, er det å være «innelåst» på grunn av korona. Og hvordan mye av hverdagen som idrettssoldat har blitt «kjedelig» i forhold til før med at man ikke har like mange faste arbeidsoppgaver som tidligere. Før så gikk gjerne hverdagen ut på å ha felles timer og ha testing, men nå går det mer på å passe på hvem som kommer ut og inn av idretten og vedlikehold. I lengden er dette litt mindre morsomt og mange dager blir veldig like i forhold til før.

8)Hvordan har det gått med fysiske tester og følte du at du var godt nok forberedt?

Jeg syntes fysiske tester har godt veldig fint og at jeg har vært godt nok forberedt, men dette er jo fordi dette er noe jeg er borti daglig og vet hvordan jeg skal trene for å bli bedre på det! PS: Husk at idrettssoldater er her for å hjelpe deg, så hvis du trenger tips så er det bare å spørre:)


9)Har du noen gode tips og råd til jenter som skal i førstegangstjenesten?

  • Gjør det beste ut av det!

  • Når dere er i felt og dere trenger noe ekstra tid til toalett eller skifting eller annet, så er det bare å spørre! Kan love deg at det er ikke første gangen de blir spurt!

  • Du kommer til å få utrolig mange fine minner som du kommer til å ha med deg resten av livet, det eneste du trenger å gjøre er å bli kjent med folk;)

10)Har du lært noe nytt om deg selv etter eller i tjenesten?

Veldig mye. Du lærer mye om din egen komfortsone, at du klarer mer enn du tror og hvordan jeg har blitt mer selvstendig. Jeg tror veldig mange har godt av førstegangstjenesten fordi du vokser mye som person.


Instagram: @emilieehp 

Er du i førstegangstjenesten og ønsker å svare på spørsmål? Send gjerne inn til post@jenteriforsvaret.no , så deler vi på bloggen <3

@jenteriforsvaret //Commenti


bottom of page